Поліцейські розшукують зловмисників, які викрали у калушанина 35 000 гривень

17.08.2019 19:41   Джерело: Версії
Опубліковано : Патрік Скеля

З огляду на складність пошуків квартирних крадіїв прикарпатська поліція радить, як захистити домівки від непроханих гостей.

Читайте також

На Косівщині за день обікрали чотири будинки
На Прикарпатті працівниця ломбарду викрала золото

До прикладу, за минулу добу злодії обікрали квартиру мешканця Калуша. Злодії, в період часу з 10 на 15 серпня шляхом віджиму металопластикового вікна, проникли в житло потерпілого та викрали грошові кошти в сумі 35 000 гривень, інформує Поліція Івано-Франківської області, пишуть - Версії.

За фактом крадіжки з проникненням у житло слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України. Поліція проводить заходи по встановленню та затриманню осіб причетних до вказаного злочину.

Особливості квартирних крадіжок:

-«непрохані» гості проникають в оселі людей як вночі, так і вдень. Вони відстежують час, коли квартира залишається без господарів;

-крадіжки вчиняють як місцеві, так і гастролери з інших областей та навіть країн;

-для цього використовують мітки (сірник чи папірець між дверима та дверною коробкою) або самостійно спостерігають за помешканням;

– крадіїв цікавить переважно легка здобич, яку можна швидко знайти у квартирі та непомітно винести з під’їзду. Зокрема, це гроші чи золото.

Зловмисників приваблюють сучасні двері. Якщо радянські двері/замки потрібно ламати (витрачається зайвий час), то нові дешеві китайські замки можна з легкістю відкрити.

Як уникнути квартирних крадіжок:

-З першу оберіть вид сигналізації. Вона може реагувати на відкриття або розбиття вікна. Сигналізація відлякує злодіїв або зменшує час їхнього перебування у квартирі.

-По-друге, встановіть надійні двері та замки (декілька різноформатних). Ідеальний варіант — змінювати замки кожні три роки.

Якщо ж квартирному крадієві заважатимуть робити його справу якісні двері, складні замки, грати на вікнах і сигналізація, то він уже точно вирішить не чіпати вашу квартиру.

Якщо ви стали очевидцем квартирної крадіжки — одразу ж телефонуйте на «102».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Версії