Франківський підприємець сплатить 111 тисяч за неоформленого працівника

11.08.2019 10:47   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
Рішенням суду підтверджено правомірність дій Управління Держпраці в Івано-Франківській області щодо накладення штрафних санкцій за допуск працівника до роботи без належного оформлення трудових відносин.

Читайте також

У Франківську працює більше 20 тисяч неоформлених працівників

У підприємця, що займається виробництвом готових текстильних виробів інспектором праці виявили неоформленого працівника, повідомляє Управління Держпраці в Івано-Франківській області, пише - Бліц-Інфо.

За дані порушення законодавства про працю на фізичну особу-підприємця винесено постанову якою накладено штраф у розмірі 111 690 гривень.

Не погодившись з даним рішенням фізична особа - підприємець звернувся з адміністративним позовом до Івано-Франківського окружного адміністративного суду із вимогою скасувати постанову з підстав її протиправності.

За результатами розгляду адміністративної справи суд дійшов висновку, що фізичною особою-підприємцем допущено порушення  вимог ч.3 ст. 24 КЗпП України, а саме здійснено допуск працівниці до роботи без належного оформлення із нею трудових відносин, а тому рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду визнано правомірними дії Управління Держпраці, а позивачу відмовлено в задоволенні позовних вимог в повному обсязі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо