Посеред городу на Долинщині викопали останки вояка часів Другої світової війни (Фото)

05.08.2019 21:45   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

популярне


У середу, 31 липня працівники комунального підприємства обласної ради «Пам'ять» провели експедицію у село Підбереж Болехівської міської ради, пише - Бліц-Інфо.

Читайте також

Кістки, що знайшли на Франківщині належали тварині, що жила 0,7-25 мільйонів років тому
На Франківщині виявили кістки доісторичної тварини. Припускають, що це шаблезубий тигр (Фото)

Тут, за словами місцевих жителів, у часи Другої світової війни поховали вояка. Кореспондентка Бліц-Інфо разом із пошуковцями відправилась до місцевої жительки Магди Олексин, аби віднайти поховання.

Як розповіла пані Магда, про похованого вояка на її городі дізналась від батька свого чоловіка.

«Розповідав дід, що під час Другої світової війни, на його обійсті упала людина, так її й поховали. Обставин загибелі я не знаю. Пам’ятаю також, що перед Пасхою була традиція стріляти. Мій чоловік розказував, що вояка похоронили, а збоку насипали відро куль. І він вирішив розкопати, бо хотів патронів. Почав копати й злякався, коли побачив кістки. Після того часу ніхто могилу не розкопував»,- пригадує жінка.

За весь час місцеві жителі не пригадують на місці загибелі вояка хреста. Тільки знають, що у його голові посадили черешню. Зараз від неї залишився лише пень. Саме цей орієнтир допоміг пошуковцям практично одразу віднайти останки.

Директор КП «Пам'ять» Василь Тимків припускає, що тут похований червоноармієць.

«За всіма ознаками загиблий – червоноармієць. Хоча ми віднайшли своєрідний жетон, що міг належати іноземним арміям. Потрібно все вияснити, бо з таким я ще не зустрічався. А от гільзи  - Червонової армії. Все покаже і підтвердить експертиза, тому точно сказати, що це за вояк я не можу»,- пояснює історик.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо