На даху обсерваторії на горі Піп Іван встановили смартдатчик погоди

30.07.2019 23:28   Джерело: Курс
Опубліковано : Патрік Скеля

27 липня, в рамках реалізації спільного проекту з відновлення колишньої астрономічної обсерваторії на горі Піп Іван між Варшавським та Прикарпатським університетами, відбулася інсталяція наукового приладу – смарт датчика погоди Lufft WS800-UMB.

Читайте також

У Карпатах на горі Піп Іван випав сніг (Фото)
У мережі виклали фото як на горі Піп Іван квітне червона рута (Фото)

Про це повідомляється на сайті ПНУ ім. В. Стефаника, пише - Курс.

Датчик встановили на даху будівлі Обсерваторії. За результатами приладу науковці визначать тип астрономічного телескопа, який університети встановлять в Обсерваторії на горі Піп Іван.     

Обладнання належить Астрономічній обсерваторії Варшавського університету та передано українським партнерам Студіями Східної Європи Варшавського університету у безоплатне користування. Завданням смарт датчика погоди є аналіз клімату на вершині гори протягом наступних двох років.

Підписав протокол передачі обладнання ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда та директор Студій Східної Європи Варшавського університету Ян Маліцький.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс