У Франківську з рахунку благодійного фонду хакери викрали майже 40 тисяч

09.07.2019 08:41   Джерело: Місто ІФ
Опубліковано : Патрік Скеля

У середу, 3 липня з рахунку благодійного фонду «Реабілітаційний центр наркозалежних Захід Шанс» невідомі вкрали майже 40 тисяч гривень.

Ці кошти мали піти на зарплату працівникам та оплату оренди приміщення, пише - Місто ІФ.

Керівник фонду Олександр Гринь розповів, що у середу близько обіду, коли бухгалтерка готувала звіт у неї почав виснути комп’ютер. Спочатку на це не звернули уваги, бо сам офіс фонду знаходиться в підвальному приміщенні, де постійно сирість. А вже під кінець робочого дня до бухгалтера зателефонували з банку, мовляв, чому вона проводить грошові перекази без сплати податків.

Загалом з рахунку організації зникло 36 500 гривень. Ще 19 тисяч хакери просто не встигли вивести.

Пізніше стало відомо, що гроші почали зникати саме в той момент, коли трапились перебої в роботі комп’ютера.

Добре, що зараз кінець півріччя, і на рахунку були фактично тільки залишки. Це кошти міжнародних донорів, які дають їх нам на профілактику ВІЛ/СНІДу та туберкульозу. Ми наразі в таких умовах, що не маємо чим навіть заплатити зарплату 9 працівникам. Наша робота зараз під загрозою, – зазначає Гринь.

Наразі бухгалтер написала заяву в поліцію та службу безпеки банку, а у фонді чекають результатів.

Нам треба вкрадену суму якось повернути на рахунок. Добре б було, якби люди скинулись хоча б по гривні, аби можна було закрити борги. Можемо навіть скриньку в приймальні фонду для цього поставити– зауважує керівник.

Окрім того соцпрацівники планують звертатись до народних депутатів, аби вони при можливості допомогли їм.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Місто ІФ