У двох прикарпатців шахраї по телефону видурили 24 тисячі гривень

Щодоби у поліції реєструються заяви потерпілих осіб від шахраїв.

12.06.2019 19:41   Джерело: Типовий Франківськ
Опубліковано : Патрік Скеля

За останню добу, 31 травня, до поліцейських дійшло два повідомлення, де жертвами зловмисників стали чоловіки, повідомляє прес-служба поліції області, пише - Типовий Франківськ.

Читайте також

В Івано-Франківську телефонний шахрай в пенсіонерки виманив 40 тисяч російських рублів
На Прикарпатті поліція затримала двох підозрюваних у вчиненні злочинів
Кримінальне Прикарпаття: Краяни щодня стають жертвами шахраїв (Відео)

В першому випадку мешканець Коломийщини повідомив до поліції, що його обдурив шахрай по телефону. 52-річний чоловік шукав роботу і коли знайшов необхідну інформацію та зв'язався із власником оголошення, останній обдурив його і заволодів коштами в сумі 20 тисяч 300 гривень. Чоловік добровільно перерахував гроші за надання послуг роботи в Нідерландах. Після цього «роботодавець» не виходить на зв'язок, а прикарпатець зрозумів, що мав справу з шахраєм.

Крім того, ще одну шахрайську схему поліцейські зареєстрували у Галицькому районі. 51-річний бурштинець повідомив у поліцію, що в телефонній розмові надав інформацію щодо банківської картки нібито працівнику банківської установи. Однак за короткий період часу з карточки чоловіка зникли 3 тисячі 500 гривень.

Правоохоронці відкрили два кримінальні провадження за фактом «Шахрайство» (ч. 1 ст. 190 ККУ) і розшукують зловмисників.

Запам’ятайте: хто б з вами не зв’язувався та що б вам не розповідав, щойно чуєте, що вас просять назвати термін дії картки, тризначний CVV2/CVC2-код безпеки з її зворотного боку або пароль із смс-повідомленням від банк – припиняйте розмову! Це – шахраї! Якщо сумніваєтеся, перетелефонуйте за номером, вказаним на платіжній картці та на офіційному сайті банку та перепитайте. Ваша пильність допоможе вам зберегти ваші заощадження.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Типовий Франківськ