Велика вода. На Надвірнянщині аварійний міст відрізає людей від цивілізації

07.05.2019 21:32   Джерело: Бріз
Опубліковано : Патрік Скеля

В Переріслянській ОТГ жителі присілка в селі Фитьків кожного дня ризикують життям, перетинаючи річку аварійним підвісним мостом довжиною 375 метрів. Обійтися без переправи селяни не можуть. Для них це єдиний шлях, щоб добратись до школи, магазину та сільради. Як розповіла виконуюча обов’язки старости села Марія Дмитрук, в такому стані міст уже декілька років. Вимагати ремонту нема від кого, бо кладка офіційно не перебуває на балансі жодної з структур, пише - Бріз.

«За кошти ОТГ вдалось встановити нові поручні та замінити частину труб, але робити треба капітальний ремонт і то терміново», - наголосила Марія Миколаївна.

Через значні опади вода почала виходити з берегів та підтоплювати опори і так прогнилого та похиленого моста. Жителі боятся, що одного дня він впаде. 

За словами Марії Дмитрук, декілька днів тому вода зірвала близько 100 метрів берега, а зараз є загроза затоплення села. Про небезпеку знає й районна влада, але поки не надто активно реагують на звернення фитьківців.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бріз