Шахраї видурили у двох прикарпатців понад 22 тисячі гривень

19.04.2019 08:25   Джерело: Фіртка
Опубліковано : Патрік Скеля

У двох вчорашніх випадках схема обману пов’язана із продажем товарів через інтернет-сайти.

Читайте також

В Івано-Франківську телефонний шахрай в пенсіонерки виманив 40 тисяч російських рублів
На Прикарпатті поліція затримала двох підозрюваних у вчиненні злочинів
Кримінальне Прикарпаття: Краяни щодня стають жертвами шахраїв (Відео)

Як повідомляють правоохоронці, спосіб шахрайства доволі відомий, однак дієвий, бо люди продовжують довіряти зловмисникам, пише - Фіртка.

«Це відбувається десь так: телефонний дзвінок, домовленість про покупку і отримання грошей на картку. Покупці переводять кошти на банківський рахунок, а продавець не виходить на зв’язок після отримання суми. Згодом номер зовсім зникає з мережі. Будьте особливо пильними, здійснюючи покупку через інтернет! Часто шахраї створюють оголошення з неіснуючим товаром. Купляйте потрібний товар за готівку та наживо спілкуйтеся з продавцями», - зазначають в поліції.

Так, у результаті замість отриманого товару 41-річна мешканка Долинського району втратила 15 тисяч 560 гривень, а 38-річний верховинець – 6 700 гривень.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка