Франківський підприємець сплатить понад 250 тисяч гривень за неоформлених працівників

15.04.2019 10:33   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
Інспектори управління Держпраці в Івано-Франківській області провели перевірку у фізичної особи-підприємця, який здійснює господарську діяльність у сфері торгівлі.

Читайте також

Прикарпатець, який хотів підкупити прикордонника, щоб провезти BMW на «бляхах», сплатить 8,5 тисяч штрафу
За перевантажену фуру чоловік заплатить кількатисячний штраф
Прикарпатець, якого спіймали на незаконній рубці лісу, заплатить штраф ще й за пропозицію хабара

Як наслідок, виявили двох осіб, які працювали без оформлення трудового договору, пише - Бліц-Інфо з посиланням на прес-служба управління. Факт порушення статті 24 КЗпП України зафіксували на території складських приміщень в Івано-Франківську.

«Відповідно до норм трудового законодавства, працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору та повідомлення органу фіскальної служби. Так, згідно з чинним законодавством, підприємства, які не оформили своїх працівників, повинні сплатити штраф. За фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час в разі фактичного виконання роботи повний робочий час, встановлений на підприємстві, виплата заробітної плати без нарахування і сплати єдиного соціального внеску та податків – 125 190 гривень за кожного неналежно оформленого працівника», - зазначають у Держпраці.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо