Гриценко спробував продати громадянську позицію — виборець

13.04.2019 18:15   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

6 квітня Анатолій Гриценко лідер Громадянської позиції та колишній кандидат у президенти, який виборов 5 місце у виборчих перегонах з результатом майже 7 %, неоднозначно закликав своїх прихильників голосувати у другому турі за коміка Володимира Зеленського. Проте більшість його виборців обурив такий хід “справжнього полковника”

Я завжди голосував за Гриценка на президентських виборах. Але я не буду прислухатися до Гриценка і голосувати за Зеленського. Бо це буде зрадою усіх моїх моральних та політичних принципів. Навіть скажу більше – це зрада України. На це я не піду,  - говорить один з колишніх прихильників Гриценка, Богдан Іванів.

Рядові прихильники “Громадянської позиції” з іронією сприйняли надмірну довірливість   Гриценка словам Зеленського. Зокрема колишній відомий журналіст Роман Голубовський написав: «Армія, мова, віра. Як мінімум, можна констатувати, що з вірою в країні все добре, якщо навіть такий досвідчений політик вірить коміку», - коментуючи рішення Гриценка “дати шанс” Зеленському.

null

Інший колишній прихильник Гриценка Іван Вовк відповідаючи на допис політика про те, що Гриценкові “здається, що Зеленський буде відстоювати інтереси України”, відповів коротко: “Коли здається то треба хреститись”.

null

У багатьох рядових виборців Гриценка, що є патріотами, виникають сумніви, як можна вірити на слово кандидату, який у сауні розважав прем’єр-міністра Росії Дмитра Медвєдєва та має багатомільйонний бізнес у Росії. Для виборця Гриценка також неприйнятні порівняння України з “актрисою дорослих фільмів”, які собі дозволяв Зеленський. “А чому зе завжди принижував українську мову? Чому насміхався над українською церквою? Чому вважає українців тупими і недолугими? Вам це подобається Анатолію Степановичу?”, - запитує колишній прихильник Гриценка Святослав Шеремета.

null

Частина виборців просять Гриценка не обдурювати їх. “Моє питання до Зеленського звучало б так: Навіщо це тобі треба? Видається, що сценарій пішов якось не так. Зеленський не самостійна особа. Не треба локшини. Втягнутий у цю огидну гру, яка зайшла занадто далеко”, - пише Лариса Толочко.

null

Її підтримує і Тарас Вінцковський. “Пане Гриценко, а чому в цьому переліку запитань і відповідей немає нічого про вільне володіння потенційним президентом українською мовою? Це ж прямо прописано в законі і яка частка Ваших особистих антипатій до П.Порошенка у сприйнятті відповідей Зеленського?”, - запитує він.

null

“Мушу припустити, що Вас урочисто приймали, даруйте у “корисні ідіоти” у зручному для Вас форматі, пішовши Вам на зустріч. Щиро, глибоко розчарований”, - написав Олег Клюфас.

null

Виборці Гриценка бачать реальні загрози від нефахового президента і схиляються до голосування за Порошенка. Зокрема на тезу Гриценка про неготовність Зеленського до президенства, його колишня прихильниця Ірина Телка відповіла: “Навіть за наявної команди він буде керованим, а не керувати. Посада глави держави — це не курси початківця. Це для державницьких людей зі стратегічним мисленням, чітким баченням, твердими намірами, принципами. Абсолютно не прихильник Порошенка, але тепер ще більше розумію, що Зеленський — це найбільша небезпека”, - пише вона.

null

Відома журналістка Мар’яна П’єцух звернула увагу на відсутність принципів у Гриценка. “Будьте до кінця чесним. Люди не такі тупі, щоб не розуміти, що ви зараз робите. Врешті скільки можна голосувати проти. Переконайте чому за. Якщо ви за нові принципи у політиці”, - написала медійниця.

null

Не сприймають і насміхання над війною. Влітку 2014 року було захоплено Крим, Луганськ, Донецьк. Вже були сотні вбитих, а нинішній кандидат заявляє: “Росіяни нарешті відсувають свої війська від кордону з Україною, однак, якщо вірити чуткам, то російські війська стоять на кордоні, просто український кордон трошки відсувають уперед”. Такі “жарти на крові” для більшості виборців Анатолія Гриценка виглядають блюзнірством і лицемірством. І переважна більшість з них не готова віддавати відверто антиукраїнській позиції Зеленського свої голоси, навіть на заклик свого недавнього лідера, про що відверто говорять.

“Симпатизував Гриценку 10 років, після цього не буду”, - написав Юрій Семенюк.

null

Складається загальне враження, що “виборці Гриценка” збунтували проти позиції свого колишнього лідера. Для більшості з них важливими є цінності справжнього патріотизму, а тому, швидше за все, вони обиратимуть менш проросійського кандидата, і точно не послухають поради Гриценка голосувати за Зеленського, який зневажає все те, що важливе для патріотів.

Підготував Іван Братущак


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews