60000 гривень і 8000 євро – двоє франківських пенсіонерів віддали шахраям фантастичні суми

Шахраї видурили у довірливих пенсіонерів 60 тисяч гривень та 8 тисяч євро.

28.02.2019 23:25   Джерело: Панорама Прикарпаття
Опубліковано : Патрік Скеля

Схема шахрайства в обох випадках не нова: «Ваш син у поліції, для вирішення проблеми потрібні гроші».

Читайте також

В Івано-Франківську телефонний шахрай в пенсіонерки виманив 40 тисяч російських рублів
На Прикарпатті поліція затримала двох підозрюваних у вчиненні злочинів
Кримінальне Прикарпаття: Краяни щодня стають жертвами шахраїв (Відео)

Як не дивно,  прикарпатці все ще потерпають від таких дій зловмисників, позбуваючись значних сум грошей. І жертвами шахраїв зазвичай стають саме люди похилого віку, пише - Панорама Прикарпаття.

Саме така ситуація сталася  напередодні із 83-річним мешканцем Івано-Франківська. Потерпілий розповів правоохоронцям, що вчора, 25 лютого на його домашній телефон зателефонував  невідомий чоловік, який представився працівником поліції та сказав, що син пенсіонера нібито винен у вчиненні ДТП.

Для уникнення відповідальності потрібні гроші – 60 тисяч гривень. Не засумнівавшись у правдивості цієї історії та навіть не  за телефонувавши до сина аби з’ясувати ситуацію, старий чоловік погодився віддати усю наявну в хаті готівку незнайомцю, який невдовзі по неї під’їхав.

Вів аналогічної  афери вчора постраждала й  77-річна франківчанка. Жінка за порятунок сина віддала псевдополіцейським 8 000 Євро.

За цими  фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Працівники поліції проводять заходи зі встановлення місця перебування зловмисників та їх притягнення до кримінальної відповідальності. Проводиться досудове розслідування, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян з проханням про пильність і просять дотримуватися елементарних правил безпеки. Саме довірливість є основною причиною скоєння такого роду злочинів. Будь ласка, перевіряйте інформацію, отриману від незнайомих.

Пам’ятайте: навіть якщо незнайомець називає себе працівником правоохоронних органів, не поспішайте виконувати його прохання, особливо ті, які стосуються переказу коштів. Але якщо все ж таки Вас обманули, звертайтеся в поліцію негайно.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Панорама Прикарпаття