Рятувальна операція у Карпатах: медикам передали двох туристів, які потрапили у снігову пастку

Рятувальники передали медикам двох туристів, які потрапили у снігову пастку на горі Піп Іван.

23.02.2019 20:28   Джерело: Фіртка
Опубліковано : Патрік Скеля

Від учора прикарпатські рятувальники надають допомогу групі туристів, які відправилися на гору Піп Іван. Двоє із восьми туристів загинули.

Читайте також

На Прикарпатті дівчинка впала у водоспад: матір стрибнула за нею
На Коломийщині у вогні загинув 48-річний чоловік

На разі, як інформують в Управлінні ДСНС України в Івано-Франківській області, триває активна фаза рятувальних робіт щодо евакуації потерпілих з гори Піп Іван. Біля підніжжя гори створено штаб з проведення рятувальних робіт для координації зв’язку між рятувальниками. Створено проміжний пункт обігріву, пише - Фіртка.

«Зараз в горах спостерігається ускладнення погодних умов: температура повітря -20 градусів, сильний вітер, нульова видимість, снігові перемети подекуди сягають до 1,5-2 метрів. Рятувальні роботи тривають, від Управління ДСНС в області залучено 34 чоловік особового складу на 6 одиницях техніки», - повідомляють в УДСНС.

О 12:50 для надання допомоги по транспортуванні туристів залучено військовослужбовців відділу прикордонної служби «Шибене» Чернівецького прикордонного загону Західного регіонального управління ДПС України.

О 13:30 рятувальна група (10 рятувальників та 3 волонтери) розпочали транспортування на спеціальних ношах з гори Піп Іван 2 туристів. З рештою туристів залишилися 3 рятувальники Явірницького пошуково-рятувального відділення та 1 волонтер.

О 15:45 з вершини гори Піп Іван до урочища Погрілець гірські рятувальники транспортували та передали бригаді швидкої медичної допомоги першого потерпілого 1984 р.н. Чоловіка направлено до Верховинської ЦРЛ.

О 16:19 з вершини гори Піп Іван до урочища Погрілець гірські рятувальники транспортували та передали бригаді швидкої медичної допомоги другого потерпілого 1987 р.н. Чоловіка направлено до Верховинської ЦРЛ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка