На Прикарпатті батьки оголосили протест через грибок у школі

31.01.2019 21:49   Джерело: WestNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Нa Прикaрпaтті iсторія iз зaрaженням школи грибком нaбирaє нових обертiв. Бaтьки оголосили безстрокову aкцiю протесту з вимогою покaрaти винних у тому, що їхнi дiти рокaми вчилися в розсaднику грибкових iнфекцій.

Після зимових канікул дорослі відмовилися пускати дітей до школи. Вони впевнені, що перебувати в приміщенні, ураженому грибком, небезпечно для здоров’я малюків. Батьки самі замість них ходять до навчального закладу, перевіряючи, чи зрушила справа хоча б трошки, пише WestNews з посиланням на Сьогодні.

«Дивіться, що робиться. І це повністю така школа, все приміщення першого поверху уражене грибком», – показала мати школярки Юлія Портей.

Як з’ясувалося, на першому поверсі необхідно повністю зірвати всю підлогу, вивезти грунт і обробити приміщення дезинфікуючим розчином – лише тоді батьки погодяться пускати своїх дітей вчитися в це приміщення.

А до того часу, поки не почнеться ремонт, школярів на заняття не пускатимуть. А ось вчителі на роботу продовжують ходити і думають, як їм наздоганяти пропуски.

«Не в кожній родині є інтернет і гаджети. Шляхом ущільнення і, напевно, відпрацювань», – припустила Галина Богославець, заступник директора Кривецького НВК.

Водночас батьків педагоги не засуджують, адже самі відчули, як через грибок погіршилося їхнє здоров’я.

«Я втратила на півроку нюх і смакові відчуття», – зізналася Галина Гуменюк, вчитель початкових класів.

У тому, що трапилося батьки звинувачують будівельників, які сім років тому звели цю школу, а також директрису, яка не звертала уваги на стан будівлі.

Сама керівниця школи написала заяву на звільнення за згодою сторін, однак в райраді документ забракували і вимагають звільнення за статтею.

«Те, що роками приховувалося і труїлися діти, незважаючи на здоров’я дітей, це злочин безвідповідальності, це не за угодою сторін. Потрібно за свої дії відповідати», – заявив Михайло Головчук, глава Богородчанської райради.

Водночас, недбалість будівельників зараз довести складно – школу почали будувати 2006-го, а згодом будівництво через брак грошей «заморозили», а через чотири роки відновили і за кілька місяців звели навчальний заклад.

«Там залучали фірми району, які навіть не мають дотичного відношення до будівництва. Але один клас робили одні, другий – інші, третій – треті. Як брали роботу – не знаю. – А хто брав? – Ну, замовник», – пригадав Михайло Головчук, глава Богородчанської райради.

Однак замовник будівництва школи радить не шукати винних у появі грибка – нібито, серед людей їх немає.

«Основна причина є, і вона існує – це підйом грунтових вод. Халатності там немає ніякої», – запевнив Володимир Рачкевич, директор Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства та архітектури Івано-Франківської ОДА.

А ось прокуратура виявила в Кривецькій школі розкрадання коштів і відкрила за цим фактом кримінальне виробництво. Хто, як і скільки вкрав – стане відомо після завершення розслідування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews