На Прикарпатті атовець приклеїв своє фото у пенсійне посвідчення покійної матері

24.12.2018 22:39   Джерело: WestNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Суд розглянув справу щодо учасника АТО з Прикарпаття, у якого виявили підроблене пенсійне посвідчення на жіноче ім’я.

Читайте також

В Івано-Франківську телефонний шахрай в пенсіонерки виманив 40 тисяч російських рублів
На Прикарпатті поліція затримала двох підозрюваних у вчиненні злочинів
Кримінальне Прикарпаття: Краяни щодня стають жертвами шахраїв (Відео)

На початку лютого 2016 року чоловік знайшов дома пенсійне посвідчення покійної матері, яка померла п’ять років тому, інформує - WestNews з посиланням на Експрес.

Поверх материної фотокартки він приклеїв свою світлину і за допомогою електропраски заламінував поліетиленовою плівкою. Вийшов досить дивний документ з фотографією чоловіка, виданий на жіноче ім’я.

Незрозумілою була й мета такої підробки, адже за посвідченням учасника бойових дій атошник і без того мав право безкоштовного проїзду в громадському транспорті та інші пільги.

Невідомо, чи встиг скористатися такою грубою фальшивкою чоловік. Працівники поліції виявили її в обкладинці паспорта зловмисника і проти нього відкрили провадження за частиною 1 статті 358 Кримінального кодексу.

За підроблення документа йому загрожувало до двох років обмеження волі. Але суд врахував щиросердечне каяття та активне сприяння у розкритті злочину і призначив мінімальне покарання – 17 тисяч гривень штрафу. На підставі закону “Про амністію в 2016 році” засудженого відразу звільнили від відбування покарання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews