На Бурштинському водосховищі впіймали браконьєрів з понад 40-кілограмовим уловом

22.11.2018 21:46   Джерело: Фіртка
Опубліковано : Патрік Скеля

На Бурштинському водосховищі провели черговий рибоохоронний рейд.

Читайте також

Рибінспектори витягли з Бурштинського водосховища 600 метрів браконьєрських сіток
Масова загибель риби у Франківську: воду з озера на Товарній спустять

Про це повідомили в прес-службі відомства, пише - Фіртка.

«З вечора у п'ятницю, 16 листопада 2018 року, держрибінспектори Івано-Франківського рибоохоронного патруля розпочали рейд на Бурштинському водосховищі. Такий пізній час було обрано тому, що переважно в темну пору доби браконьєри ставлять сітки та забирають свій улов. Вже після опівночі, 17 листопада о 2:30 було виявлено браконьєрську сітку. У 200-метровій сітці була риба: 37 кг лящів, 4 кг карасів та 800-грамовий судак», - розповідають рибпатрульні.

Браконьєрське знаряддя рибпатрульні вилучили для подальшого знищення, а рибу здали на рибоприймальний пункт ТОВ «Рибгосп Бурштинський».

«Продовжуючи рибоохоронний рейд вже під ранок о 4:30 рибпатрульні затримали «на гарячому» браконьєра. Місцевий мешканець 50-метровою сіткою незаконно виловив 600-грамового судака. На браконьєра складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Знаряддя лову та рибу вилучено. Протиправний вилов судака дав підстави нарахувати порушнику збитки на суму 510 грн.», - коментують в патрулі.

До цієї суми браконьєр ще повинен буде сплатити штраф, розмір якого встановить суд - від 340 грн. до 680 грн..


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка