На Косівщині троє чоловіків можуть опинитись в тюрмі через вирубку лісу

12.11.2018 21:25   Джерело: Бріз
Опубліковано : Патрік Скеля

Під процесуальним керівництвом прокуратури Косівського відділу Коломийської місцевої прокуратури скеровано до суду три обвинувальні акти стосовно трьох обвинувачених, які є мешканцями Косівського району, за незаконну порубку лісу, тобто за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 246 КК України, пише - Бріз.

Читайте також

Поблизу Франківська вантажівка із лісом намагалася втекти від патрульних
Прикарпатцю, який зрубав 9 дерев, загрожує до трьох років позбавлення волі (Фото)
Рятувальники знайшли мертвим прикарпатця, який у горах збирав ягоди

Зокрема, обвинуваченими в цих кримінальних провадженнях є 31-річний, 38-річний та 42-річний жителі Косівського району, які в жовтні 2018 року вчинили незаконні порубки лісу на території Косівського районного підприємства «Райагроліс», спричинивши державі шкоду на загальну суму понад 41 тис. грн.

Під час досудового розслідування в обвинувачених вилучено три бензопили, які визнані речовими доказами. Також вилучено та визнано речовими доказами деревину.

На відшкодування шкоди, завданої незаконною вирубкою лісу, заявлено три позови на суму понад 41 тис. грн.

Санкцією ч.1 ст. 246 КК України передбачено покарання у виді штрафу від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бріз