На Прикарпатті заборонили вилов риби у зимувальних ямах

11.11.2018 14:49   Джерело: Правда
Опубліковано : Патрік Скеля

З першого листопада 2018 року до закінчення зимового періоду встановлюється заборона на любительський, промисловий та спортивний вилов у зимувальних ямах.

Читайте також

Рибінспектори витягли з Бурштинського водосховища 600 метрів браконьєрських сіток
Масова загибель риби у Франківську: воду з озера на Товарній спустять
На Івано-Франківщині заборонили рибальство

Крім цього, в даних місцях забороняється видобування піску і гравію, миття транспортних засобів, проведення будівельних, днопоглиблювальних та інших робіт. Це регламентується наказом Управління Державного агентства рибного господарства в Івано-Франківській області. Для того, щоб рибалки могли орієнтуватися на водоймі, патрульні розробили інтерактивну карту зимувальних ям, яка доступна за посиланням, пише - Правда.

Зимувальна яма — це поглиблена ділянка дна водного об’єкта, де скупчуються водні біоресурси в зимовий період. При зниженні температури у водоймах нижче 8 градусів починається зимова міграція до місця зимівлі. В цей період у риби різко знижується активність, частота серцевих скорочень, сповільнюються реакції на подразники, практично повністю припиняється споживання їжі, уповільнюється інтенсивність росту. Для браконьєрів риба стає «легкою здобиччю». Вони безжалісно виловлюють водні біоресурси забороненими знаряддями лову, не думаючи про непоправні наслідки своїх дій.

Повідомляємо, любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

З метою створення сприятливих умов для зимівлі водних біоресурсів, їх охорони, відтворення та раціонального використання Івано-Франківський рибоохоронний патруль буде посилено патрулювати водойми.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Правда