Прикарпатське підприємство заплатить мільйон гривень за незаконну рубку лісу

10.11.2018 19:39   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
Державному підприємству «Делятинське лісове господарство» доведеться примусово сплатити понад 1 мільйон гривень збитків за незаконну рубку лісу.

Читайте також

Поблизу Франківська вантажівка із лісом намагалася втекти від патрульних
Прикарпатцю, який зрубав 9 дерев, загрожує до трьох років позбавлення волі (Фото)

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області за результатами проведеної планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства нарахувала підприємству 1 231 051,47 грн. шкоди, нанесеної довкіллю внаслідок незаконних рубок дерев переважно хвойних порід та не очистку (захаращення) лісосік, пише - Бліц-Інфо.

Оскільки суб’єкт господарювання в добровільному порядку сплатив тільки невелику частину шкоди, Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області подала позовну заяву про стягнення відповідної суми.

Господарський суд Івано-Франківської області прийняв рішення про задоволення позову на 1 161 956,50 грн. у повному обсязі. 

Відповідно до ст.66 Конституції України, кожен зобов'язаний не заподіювати шкоду природі, відшкодовувати завдані ним збитки. Відповідно до ст.107 Лісового кодексу України, підприємства, установи, організації і громадяни зобов’язані відшкодувати шкоду, заподіяну ними лісу внаслідок порушення лісового законодавства, у розмірах і порядку, визначених законодавством України. 

Кошти, які будуть сплачені за завдану довкіллю шкоду, надходять в державний та місцеві фонди охорони навколишнього природного середовища, звідки спрямовуються на виконання природоохоронних заходів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо