Бабуся-блогерка з Прикарпаття видала книгу власних спогадів

31.10.2018 08:46   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
83-річна Анна Бойко з села Яглуш Рогатинського району Івано-Франківської області не звичайна бабуся, а відома блогерка.

Читайте також

9 письменниць про 9 місяців: у Франківську презентували особливу книжку

Анна Бойко (дівоче прізвище — Хандога) згадує про життя з мамою, родину та сусідів, про війну та колективізацію, про власні почуття та переживання тоді й тепер. Складне життя не завадило їй потрапляти у дитячі пригоди — трагічні та комічні, пише - Бліц-Інфо.

Перший рукопис зі спогадами вже бабуся Ганя, як називають її тепер онуки, написала у 2009 році. На їх основі внучка Оля Супрун створила блог ABoykoHistory.com.ua — «Історія життя Анни Бойко. Буття українського села в одній історії життя».

«Маленька дівчинка Гануся живе у селі Яглуш на кордоні Львівської та Станіславської областей. Її дитинство припадає на важкі часи 40-х – 50-х років ХХ століття. Бракує їжі, люди ховаються в лісах та криївках, чоловіків забирають на війну, а молодих хлопців називають «бандерівцями» і вбивають. Тим часом дівчинка має свої прості мрії», - йдеться в описі до книжки. , присвячений життю та творчості своєї бабусі. У листопаді 2011 року сайт отримав нагороду Best Ukrainian Blog Awards (BUBA) — як «Найкращий особистий блог», пише Бліц-Інфо

Навесні 2016 року Анна Бойко дописала свої дитячі спогади. Ці тексти, зберігши діалекти, щиру та просту авторську манеру мовлення, стали основою збірки розповідей та віршів. Тож на 83-й день народження Анна Бойко отримала подарунок-сюрприз від онуки Олі, яка зібрала всі рукописи бабусі й видала повноцінну книгу «Історія життя Анни Бойко».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо