На Прикарпатті будуть штрафувать паліїв листя і трави

27.10.2018 07:50   Джерело: Місто
Опубліковано : Патрік Скеля

Осінь – це пора, коли люди активно стежать за порядком біля своїх будинків та на городах і спалюють траву та листя. Наразі більшість міст та сіл України потерпають від їдкого і шкідливого диму від спалювання трави, листя та відходів.

Читайте також

4 мільйони гривень з бюджету витратять на квіти та газони для франківчан

Виконавчий комітет Брошнів-Осадської ОТГ прийняв рішення «Про заборону спалювання листя, залишків сухої рослинності та побутових відходів» на території селища, пише - Місто.

Брошнів-Осадська селищна рада наполегливо закликає не спалювати листя, рослинність, сухостій, тощо.

До речі, спалювання трави заборонено законодавством України та передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність з відповідним накладенням штрафів.

Селищна рада також зберігає за собою право штрафувати за такі правопорушення.

Незаконне спалення листя та сміття  регулюється статтею 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів), що тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 1360 гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Місто