Мешканці Яремче на ретро світлинах 1900-х років (Фото)

26.10.2018 20:40   Джерело: IfNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

В Івано-Франківській області знаходиться місто обласного підпорядкування Яремче, яке вже давно завоювало звання популярного українського курорту. Сьогодні у Яремче можна скористатись такими туристичними послугами як велотуризм, тури на квадро циклах, гірський і піший туризм, лижний туризм, кінний туризм, екскурсії по Карпатах, оренда спорядження та рафтинг.

У місті Яремче природною основою економіки є і залишається туристично-рекреаційна галузь, що і зумовлює майже повну відсутність великих промислових підприємств. На території Яремченського краю розташований Карпатський національний природний парк.

Сьогодні хочемо показати нашим читачам світлини мешканців Яремче початку ХХ століття. Серед фото є також панорамна світлина на місто, яким воно було в  1920-х роках. В окреме село Яремче виділилося 1895 року після будівництва залізниці Делятин — Вороненко. Розквіт Яремча як курортної місцевості розпочався 1894 року. До 1899 року було зведено п'ятдесят дерев'яних і мурованих вілл. Про них ми розповімо в наших наступних публікаціях.







Джерело фото: Biblioteka Narodowa

Тетяна Яцечко-Блаженко


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews