Чому на Прикарпатті горять поїзди? (Відео)

15.10.2018 17:37   Джерело: IfNews
Опубліковано : Софія Скиба

Швидкість 25 кілометрів за годину, небезпека спалаху, ризик випасти та переохолодитися - на такі реалії скаржаться користувачі укрзалізниці  

Нагадаємо, що нещодавно Загорівся поїзд на маршруті Івано-Франківськ-Коломия (Відео)

Цей випадок не єдиний, поїзди горять дедалі частіше, і не лише в Івано-Франківську. Наші кореспонденти проінспектували технічний стан залізничного транспорту.

Залізничний вокзал Івано-Франківська. Переповнені приміські потяги з’їжджаються відрання. Ось цей прибув зі Стрия. Два вагони і сотні пасажирів. На роботу люди їхали у темряві, пишуть Версії з посиланням на Подробиці.

“Жахливо. Чотири години – 100 кілометрів. – А чому темно? – Тому що нема світла, такі поїзди”, – говорить Оксана, пасажирка.

Цим “залізним раритетом” сімдесятих щоденно добираються до обласного центру пасажири з міста Галич. Люди скаржаться – їхати потягом тяжко. Сморід і бруд. Вікна у вагонах не відчиняються. Влітку – спекотно. А взимку – холодно.

“Минулої зими від станції Дубівці до станції Бурштин поїзд їхав повністю із відкрити дверима. “Дубак” такий страшенний”, – говорить Василь Федик, пасажир.

Та найгірше – бідкаються пасажири, – їхати такими поїздами стає небезпечно. Ризикують випасти – оскільки двері поламані, або постраждати через пожежу.

“На станції Бурштин поїзд був загорівся. Евакуйовували людей. Не було ні вогнегасників, нічого. В машинному відділенні є бочка з водою і вони просто водою тушили”, – розповідає Василь Федик, пасажир.

Спалахнув кілька днів тому і цей старенький дизель, що прямував до Коломиї.

“Пожежна має приїхати. Поки вона приїде – ми згоримо!”

Засобами пожежогасіння вагони не оснащені.

Приміський поїзд “Івано-Франківськ – Коломия”. Старенькі вагони, із брудними вікнами, зачиненими наглухо. Ми пройшлися вагонами, але вогнегасників в жодному так і не знайшли. Що робити пасажирам, коли цей поїзд раптом займеться? Схоже безпека тут – виключно проблема самих людей.

В моторно-вагонному депо запевняють – вогнегасники у потязі є, і не один. А побачити ми їх не змогли, бо, мовляв, усі вони – в кабіні машиніста. Але туди нас – не пустили.

“Є на локомотиві шість вогнегасників, на одній секції, і шість вогнегасників на другій секції. Крім того є ще пожежна установка, яка використовується на локомотиві”, – запевняє Владислав Матейчук, начальник моторно-вагонного депо Коломиї.

А щодо комфорту у вагонах – залізничники просто розводять руками. Мовляв – грошей немає навіть на заміну запчастин. Два роки тому держава переклала фінансування приміського залізничного транспорту на місцеві бюджети. А там виділяти кошти – не поспішають.

“По бюджетах передбачено 1 мільйон 200 тисяч, а витрат станом на сьогодні вже є 6 мільйонів 746 тисяч. І відповідно до цього не має можливості ні закупити запчастини, ні паливно-мастильні матеріали, відремонтувати рухомий склад”, – стверджує Леонід Чумакевич, начальник пасажирського сектору дирекції залізничних перевезень Івано-Франківської області.

Тому на покращення умов пасажирам сподіватися найближчим часом не варто.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews