Студент-медик із Франківська волонтерив в Індії (Фото)

Особливі літні канікули.

04.10.2018 11:46   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
Студент п’ятого курсу Івано-Франківського медичного університету Ігор Балюк під час цьогорічних літніх канікул волонтерив у далекій Індії. Поїздка відбулась в рамках міжнародної програми PMGY (Plan My Gap Year).

«Мої літні канікули були особливими, бо вони об’єднали подорожі, екскурсії, знайомство з новими людьми, роботу та відпочинок, — розповідає Ігор. — Метою моєї подорожі було медичне волонтерство в Індії (програма пропонує обрати будь-яку програму у різних країнах, але мені до душі припала саме Індія). Так я отримав можливість побачити та залучитись до системи охорони здоров’я Індії», пише - Бліц-Інфо.

За словами прикарпатця, це була чудова нагода навчитись працювати у команді з волонтерами з різних країн, а саме з Америки, Канади, Англії та Австралії, «відшліфувати» такі медичні практичні навички, як вимірювання тиску, встановлення крапельниць та ін’єкцій, обробка ран, забір крові на цукор. Усі волонтери отримували допомогу індійських колег, які працюють на межі можливого, пише прес-служба університету

«Самобутня культурна спадщина країни, індійська кухня, звичаї і традиції — це все те, що робить цю країну особливою, — ділиться враженнями Ігор Балюк. — Але головне її багатство це люди — привітні та щирі, які часом живуть далеко в не найкращих умовах, але, не маючи нічого, мають все. Незважаючи на непрості кліматичні умови — стабільні +40 градусів та вологість вище 90% протягом липня — це був найкращий досвід, про який я лише міг мріяти».

Офіційна частина програми, а саме оформлення необхідних документів — віза, бронювання авіаквитків та інше — зовсім нескладно, стверджує студент. Досвідченні координатори програми Філіп та Джош спрямують та допоможуть у будь-яких питаннях. Дізнатися більше про програму можна на сайті planmygapyear.co.uk. Також Ігор Балюк охоче відповість на запитання тим, хто напише йому в Інстаграм @igor.balyuk.

«На думку спадають слова когось з відомих: «Не чекайте на добро з небес, творіть його самі. Наповнюйте надією себе, прокладаючи шлях допомогою іншим», — підсумовує студент.




 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо