Сільська рада на Прикарпатті захопила 900 гектарів лісів Національного парку «Гуцульщина» (Відео)

29.09.2018 18:51   Джерело: IfNews
Опубліковано : Софія Скиба

Іван Копчук, головний природознавець нацпарку «Гуцульщина» каже, що влада села Пістинь на Косівщині здійснила рейдерське захоплення, передавши ліси парку у Кутське державне лісове господарство.

Відповідно до постанови сільської ради, спочатку було здійснено незаконне розширення села, за рахунок включення лісів до території Пістиня. Далі величезний шмат лісу відійшов до лісгоспу зі зрозумілою метою – вирубка і продаж зрілих насаджень.

Читайте також

Поблизу Франківська вантажівка із лісом намагалася втекти від патрульних
Прикарпатцю, який зрубав 9 дерев, загрожує до трьох років позбавлення волі (Фото)

Натомість селяни кажуть, що працівники парку самі здійснуть необґрунтовані вирубки. Сільський голова Пістиня заявив, що громада не хоче допустити вирубку лісу, бо 46 гектарів насаджень смерек уже було незаконно знищено. А у 2002 році сільська рада не погоджувала приєднання обговорюваної території до Національного парку. Прокуратурою порушено кримінальне провадження проти влади Пістиня. Триває досудове слідство.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews