Викрито угруповання, яке тримало людей в трудовому рабстві в Коломиї на Івано-Франківщині (Фото)

26.09.2018 18:35   Джерело: IfNews
Опубліковано : Софія Скиба

Протягом року під виглядом реабілітаційного центру для алко- та наркозалежних, шестеро чоловіків змушували працювати та платити кошти 32 осіб. Організатори стверджували, що лікування мусить тривати від 6 до 12 місяців, однак медпрацівників у центрах не було. У людей забирали паспорти й телефони, змушували платити 1,5-5 тис гривень за перебування в наджахливих умовах. Загалом на Прикарпатті було ліквідовано 2 таких організації – в місті Коломия та в селі цього ж району. Ще один центр існував у сусідній області.

Сьогодні о 17.00 на брифінгу заступник начальника кримінальної поліції ГУНП в Івано-Франківській області Ігор Мартищук розповів, що усі шестеро членів злочинної групи – вихідці східних областей, організатори з Донецької області. Найстаршому 35 років, наймолодшому 22 роки. Також у «центрі» добровільно перебували та виконували хатню роботу три жінки,   з ними троє дітей. Діти віком півтора року, 9 та 7 років. Вони проживали в неналежних умовах, в бруді та холоді.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

Відкрито  кримінальні провадження передбачені ч.2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.

Інформація firtka.if.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews