На Прикарпатті невакцинованих дітей не пустять на заняття в садки і школи (Відео)

18.09.2018 11:43   Джерело: IfNews
Опубліковано : Софія Скиба

Із  вказівкою не дозволяти навчатися без довідки про вакцини у Прикарпатський регіон надіслано рекомендаційний лист від міністерств освіти та науки і охорони здоров’я. Очікується, що вже в жовтні це рішення вступить у дію. 

Таких радикальних заходів вважають за потрібне вжити на Прикарпатті в зв’язку зі можливістю ускладнення епідеміологічної ситуації.

Подробиці від ТК «Галичина»

Медики вважають, що батьки, які виступають проти вакцинування, мають розуміти, що дитина без щеплення є в епідеологічному сенсі потенційно небезпечна, може захворіти, перенести інфекційну хворобу у садок та школу, де навчаються інші діти.

Щеплення обов’язкове, і безпечне, загрозливих побічних ефектів від існуючих у області вакцин, не спостерігалось, каже Лариса підвербецька, спеціаліст організації педіатричної допомоги Департаменту охорони здоровя Івано-Франківської ОДА.

Водночас батьки, які виступають проти вакцинування, впевнені, що це є порушенням права дітей на освіту, наданого їм Конституцією України.

Читайте також

Прикарпаття отримає 22 тисячі доз вакцини для профілактики поліомієліту
На Прикарпатті з’явились довгоочікувані вакцини від сказу (Відео)
Прикарпаття отримає ліки проти дифтерії, правцю, сказу та укусів змій

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews