Тягнибок у переповненому залі розповів франківцям, як побороти кризу

18.09.2018 09:35   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
У неділю, 16 вересня в івано-франківській філармонії лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок представив антиолігархічний пакет реформ, який вже зареєстрований у Верховній раді.

За словами націоналіста, їхнє прийняття допоможе вийти Україні із зовнішньої та внутрішньої кризи, пише - Бліц-Інфо.

«Це ціла низка економічних і політичних законопроектів, які були розроблені народними депутатами від «Свободи» і вже давно зареєстровані у Верховній раді. Їх потрібно якнайшвидше ухвалювати, аби позбутись одного з основних ворогів України - олігархату над українською владою та українським бізнесом. Втім, підпорядковані олігархам нардепи не хочуть їх приймати. От почалася нова сесія Верховної ради й вони не внесли цей пакет законопроектів на розгляд. Тому «Свобода» та наші партнери будемо далі тиснути на парламент, як і через вулицю, так і через наших парламентарів та місцеві органи влади, аби якнайшвидше прийняти їх прийняти та вийти з соціальної кризи», - зазначив Олег Тягнибок. 

Тож, за словами очільника ВО «Свобода», націоналісти пропонують Уряду та парламенту два напрямки антиолігархічних законів: економічний і політичний. 

Економічний – це закони про повернення грошей з офшорів, скасування приватних монополій, впровадження податку на розкіш та прогресивної шкали оподаткування, припинення приватизації стратегічних підприємств і унеможливлення приватизації землі сільськогосподарського призначення.

«Ці закони мають повернути у державну власність енергогенеруючі й енергорозподільні компанії, які сьогодні належать олігархам, завдяки яким у нас і ростуть ціни на комунальні послуги», - наголосив Тягнибок.

У політичному блоці закони про скасування депутатської, суддівської, президентської недоторканності, про імпічмент президента, про прозору і просту процедуру відкликання депутатів, чиновників і суддів, нове виборче право.

«Націоналісти проти олігархів, але за заможних людей! Бо це люди, які живуть за правилами держави, сплачують податки і не створюють недобросовісної конкуренції. Останнє заважає створенню середнього класу в Україні, що так нам потрібно», - пояснив Олег Тягнибок.

Як зауважив голова фракції «Свобода» в Івано-Франківській обласній раді Михайло Королик, 225 місцевих рад по всій Україні звернулись до парламенту щодо якнайшвидшого ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень. Серед них, і Івано-Франківська обласна рада. Також таке звернення вже підписали 154 нардепи. 

Слід зауважити, послухати лідера ВО «Свобода» прийшло багато людей. Декому довелось стояти в проході чи сидіти в холі та дивитись виступ з екрану телевізора.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо