В Галицькому районі накладено карантинний режим

Карантинний режим триватиме щонайменше впродовж вересня. На сільськогосподарському підприємстві Галицького району поширився шкідник.

17.09.2018 19:27   Джерело: IF Область.Онлайн
Опубліковано : Патрік Скеля

Як повідомляє прес-служба Верховинської районної державної адміністрації, В Галицькому районі накладено карантинний режим через польового шкідника. Карантин ввели внаслідок виявленого на сількогосподарських угіддях обмежено поширеного шкідника культур західного кукурудзяного жука (з лат. Diabrotica virgifera virgifera – прим.ред.), пише - ІF Область.Онлайн.

Читайте також

На Рожнятівщині виявили рак картоплі – в населених пунктах оголосили карантин

Зокрема, фітосанітарним інспектором обласної Держпродспоживслужби виявлено жука на Галицькому ПСП «Рідна земля» – угіддя площею 180 га. Лабораторно підтверджено, що шкідник поширився на усій площі даного підприємства.

Карантинний режим триватиме щонайменше впродовж вересня. Зараз здійснюються заходи щодо локалізації та ліквідації поширення західного жука на землях Прикарпаття. Програма заходів буде втілюватися чотири роки – з поточного по 2022-ий.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IF Область.Онлайн