Масове отруєння на Коломийщині: кількість потерпілих зросла до 19

Перебіг хвороби – середньої важкості.

15.09.2018 18:40   Джерело: Версії
Опубліковано : Патрік Скеля

Станом на 13.09.2018 р. в Коломийську інфекційну лікарню з ознаками кишкових розладів, скаргами на нудоту, блювоту, діарею, озноб, болі в ділянці живота та підвищення температури тіла госпіталізовано 19 осіб, в тому числі 7 дітей з попереднім діагнозом: гострий гастроентероколіт.

Читайте також

Для 42-річної прикарпатки ласування грибами завершилося реанімацією
На Прикарпатті почалися випадки отруєння грибами: постраждала 44-річна жінка і 15-річний підліток
У престижному готелі біля Буковелю отруїлося шестеро туристів

Захворювання виникли після поминального обіду в індивідуальному житловому будинку в с. Старий Гвіздець, Коломийського району. Захід відбувався 10.09.2018 року, запрошено – 60 осіб. В їжу вживалися ковбаса, холодець, печінка смажена, салат Олів’є, риба копчена та смажена, оселедець. Страви готувались в домашніх умовах, пишуть - Версії з посиланням на прес-службу  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Для лабораторного дослідження відібрано харчові продукти, проба води з криниці господаря та змиви на патогенну та умовно патогенну флору з об’єктів навколишнього середовища. На кишкову групу інфекцій обстежено 4 контактних особи, які допомагали господині в приготуванні страв.

Проведено заключну дезінфекцію приміщень житлового будинку господаря та індивідуальної криниці. Розпочато подвірні обходи з метою виявлення хворих, під час яких проводили профілактичні бесіди та роз’яснювальну роботу з населенням.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Версії  




ОТБ Галичина

Радіо

TeNews Radio УХ Радіо

Архів новин

Вверх
Вниз