Кулінари, які боролися за «життя» на проекті, повинні були приготувати не одну, а цілих три страви. Першим стало експрес-завдання, яке визначало лідера. Це дозволяло йому вибирати своїм суперникам основний інгредієнт для приготування конкурсної страви.

Обмежений час і жорстка конкуренція змусили учасників працювати в умовах, максимально наближених до тих, що бувають на професійних кухнях. Аматорам треба було не тільки правильно і швидко приймати рішення, але і грамотно розподіляти завдання.

Автори найневдаліших страв отримували чорні прапорці, від кількості яких залежало, покине учасник проект чи ні. Найгірше з випробуванням впорався Михайло Галайчук – Ектор Хіменес-Браво порахував його страви надто примітивними. Учасник на прізвисько «Грізлі» погано збив білки для меренги, нафарширував звичайний помідор розтопленим шоколадом і подав смажені креветки в сирому ананасі. У підсумку судді вирішили, що Михайло повинен відправитися додому.