П’яним чи тверезим був водій, що збив велосипедиста на переході в Франківську?

Лікарі «чомусь» змінили думку.

06.09.2018 13:20   Джерело: IfNews
Опубліковано : Софія Скиба

 5 вересня драгер, яким тестували винуватця ДТП одразу після події, виявив 0,27 проміле алкоголю. Але через кілька годин після аварії висновок медиків  змінився на протилежний. 

«Лікар провів огляд і дав дути в драгер. Результат – 0,27 проміле. Тоді лікар сказав: «Подуєте ще раз за хвилин 30». Деякий час медик спілкувався з водієм, і знову провів огляд. Результат драгера – 0,22 проміле. Тоді лікар сказав, що не бачить ознак сп’яніння і написав у висновку «сп’яніння не виявлено». Те, що результат драгера показує вміст алкоголю, лікар відкинув і сказав, що в нього своя інструкція». – кажуть правоохоронці.

В.о. головного лікаря Обласного наркологічного диспансеру Жанна Удовик на запит журналістів відповила, що не володіє інформацією з цього приводу, та і сама інформація не може бути розголошеною, бо є конфіденційною.

Лікар ОНД Олег Стапай розповів, що завтра чи післязавтра вже буде готовий аналіз крові водія, і тоді можна буде казати точно, чи був водій тверезим, чи ні.

«Так, висновок про те, що водій був тверезий, вже зроблений, а завтра чи післязавтра матимемо підтвердження. Наразі чекаємо на результати лабораторного аналізу крові керманича. Чоловік не відмовлявся здати кров на аналіз. Скоро все буде ясно. Показники драгера? Розумієте, якби факт сп’яніння можна було встановити прямо на дорозі, то водіям-порушникам дали б дунути в алкотестер і «до побачення». Якщо немає якихось клінічних ознак того, що людина напідпитку, то за одними цифрами факт сп’яніння не фіксують».

За матеріалами galka.if.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews