Поліцейські Івано-Франківська пояснили, чому заламували руки велосипедисту (Відео)

Нові деталі у справі велосипедиста, який вважає поведінку патрульних щодо нього невиправданою.

06.09.2018 14:40   Джерело: IfNews
Опубліковано : Софія Скиба

На сторінці івано-франківської патрульної поліції з’явилося відео, в якому висвітлені деталі інциденту та аргументи щодо дій правоохоронців.

Поліціянти вважають свої дії правомірними.

У тексті роз’яснення правоохоронна служба перелічила статті законодавства:

Стаття 62 Закону України «Про Національну поліцію». Законні вимоги поліцейського є обов’язковими до виконання всіма фізичними та юридичними особами.

Стаття 35 Закону України «Про Національну поліцію». Поліцейський може зупиняти транспортні засоби, якщо є інформація, що свідчить про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, або якщо є інформація, що свідчить про те, що транспортний засіб чи вантажж можуть бути об’єктом чи знаряддям учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення.

Стаття 34 Закону України «Про Національну поліцію». Поверхнева перевірка речі або транспортного засобу здійснюється шляхом візуального огляду речі та/або транспортного засобу.

Нагадаємо, що Патрульні скрутили франківця, бо не мав при собі документів на велосипед.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews