Сєнцову – Нобелівську премію

04.09.2018 22:00   Джерело: IfNews
Опубліковано : Софія Скиба

Екс- президент Польщі Лех Валенса виступив з публічною заявою висунути Олега Сенцова на Нобелівську премію миру. Сам він отримав цю нагороду у 1983 році, перебуваючи в ув’язненні за свої політичні переконання

«Я впевнений, що своїми діями Олег Сенцов представляє всі ті ідеали, які і мене мотивували впродовж мирної боротьби за майбутнє світу. Віра у демократію, у мирні методи, відмову від ненависті, працюючи заради солідарності між націями, та непохитна жертва одного заради блага всіх несправедливо засуджених: це все визначні якості, які заслуговують на найвище визнання всього вільного світу», - зазначив Валенса ще 28 серпня.

І тільки сьогодні, 4 вересня, у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови парламенту про заяву в Норвезький Нобелівський комітет щодо висунення незаконно засудженого Росією українського кінорежисера Олега Сенцова кандидатом на здобуття Нобелівської премії миру. З проектом можна ознайомитись на сайті ВР.

Громадськість обурена, що не співвітчизники, і особливо не представники вищих ешелонів влади стали ініціаторами цього висунення.

Особисто Лех Валенса та Олег Сенцов не знайомі, однак колишній польський президент неодноразово висловлювався на підтримку Олега.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews