На Прикарпатті винесли вирок торговцю сурогатним алкоголем

03.09.2018 07:43   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Патрік Скеля

28 серпня 2018 року Рогатинський районний суд Івано-Франківської області виніс вирок чоловікові, якого спіймали на торгівлі сурогатним алкоголем.

Читайте також

У Франківську п’яний водій намагався переконати патрульних, що запах алкоголю спричинив кондиціонер

30 березня прикарпатець в Рогатині придбав у невстановленої особи десять 200-літрових пластикових бочок із сурогатною горілкою, заплативши при цьому частину їх вартості – 30 тисяч гривень. Підроблене спиртне він погрузив у вантажний мікроавтобус свого товариша – Renault Master, пише - Галицький кореспондент.

Наступного дня податківці, які слідкували за зловмисником, затримали цей автомобіль у Львівській області. Саме там «бізнесмен» планував продавати підроблену горілку.

Згідно висновку криміналістичної експертизи, у бочках була «водно-спиртова суміш з вмістом етилового спирту 29,6-29,9%», що не відповідала вимогам ДСТУ та була виготовлена кустарним способом.

Чоловік зізнався у скоєному. Йому інкримінували ч.1 ст.204 ККУ – Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Суд, вивчивши всі обставини, виніс вирок у цій справі. Торгівця сурогатом визнали винним у злочині і призначили покарання у вигляді штрафу в 17 000 гривень. Також він повинен буде сплатити вартість всіх проведених експертиз – 4290 гривень. А підроблений алкоголь знищили.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький кореспондент