в Івано-Франківську знову відклали суд у справі про вбивство болгарської студентки

20.08.2018 16:42   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
У понеділок, 20 серпня в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд засідання у справі студента з Туркменістану Ельдара Астанова.

Читайте також

Брат вбитої у Франківську студентки з Болгарії не має претензій до Астанова (Фото)

Справу розглядає колегія суддів - Руденко, Зеленко, Деркач. Сьогодні до суду із СІЗО доставили підозрюваного, також прибули сторони процесу - прокурор Боровик, захисник підозрюваного Кучкура та Шпак перекладач, пише - Бліц-Інфо.

На початку засідання захисниця Міська, яка була надана Астанову безоплатно подала заяву про припинення своїх повноважень.

Опісля суддя Руденко зауважив, що на засідання не з'явився жодний зі свідків, а причини неявки суду не відомі. Водночас прокурор зауважив, що якщо наступного разу свідки не з'являться в суд, до них застосують примусовий привід.

«Сподіваюсь, що справа не затягнеться на декілька років поки прокурор шукатиме свідків», - прокоментував підозрюваний.

Відтак справу вирішили відклали на 13 годину 10 жовтня. Окрім суддя запропонував продовжили запобіжний захід. Зокрема, прокурор традиційно клопотав продовжити запобіжний захід - тримання під вартою. Водночас захисниця Астанова просила не задовольняти клопотання прокурора, адже воно є необґрунтованим, а його підзахисний вже 1 рік 2 місяці 6 днів перебуває під вартою.

Повернувшись з нарадчої кімнати суд продовжив запобіжний захід на 60 днів.

Як відомо, студентку з Болгарії, що зникла в Івано-Франківську в останній день весни, знайшли мертвою. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 115 (навмисне вбивство). Поліцейські також затримали ймовірного вбивцю - її хлопця.

Під час обрання запобіжного заходу підозрюваний заявив, що проти присутності преси. Інакше відмовляється давати свідчення. Опісля підозрюваний заявив, що не вбивав дівчину, а знайшов її вже мертвою. У підсумку, Івано-Франківський міський суд виніс рішення про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Підозрюваний оскаржив рішення в апеляційному суді, проте суд залишив рішення першої інстанції без змін.

Нагадаємо, подруга повідомила, що дівчина зникла після зустрічі з хлопцем-турком, який часто її бив. Ввечері 12 травня стало відомо, що на Прикарпатті імовірно знайшли тіло зниклої студентки з Болгарії. Наступного дня в поліції повідомили , що тіло дівчини запхали у валізу та втопили в озері. Опісля слідчі розповіли жахливі деталі вбивства студентки з Болгарії.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо