Стало відомо, скільки картоплі та мяса з'їдають прикарпатці за рік

11.08.2018 11:40   Джерело: Depo.Закарпаття
Опубліковано : Патрік Скеля

Калорійність середньодобового раціону населення Івано-Франківщини порівняно з середньою по Україні є вищою на майже 10%.

Читайте також

Прикарпатець розробив чудо-прилад для тестування якості продуктів (Фото)
На Прикарпатті знову зросли ціни на продукти. Деталі

Спеціалісти управління статистики Івано-Франківської області підрахували річний раціон середньостатистичного прикарпатця. Відповідно до опублікованих цифр можна стверджувати, що жителі Прикарпаття стали більше їсти, пише - Depo.Закарпаття.

У 2017р. одним жителем області в середньому було спожито 191 кг картоплі (на 0,6% більше, ніж роком раніше), 249 шт яєць (на 2,9% більше), 44 кг м'яса та м'ясних продуктів (на 3,1% більше), 115 кг хлібних продуктів (на 3,7% більше), 144 кг овочів та баштанних продовольчих культур (на 4% більше), 49 кг плодів, ягід і винограду (на 6,5% більше), 12 кг олії (на 7% більше), 7 кг риби та рибних продуктів (на 15,9% більше).

Разом з цим, споживання молока та молокопродуктів зменшилося на 3% і склало 273 кг на одну особу за рік, цукру – на 5,4% (33 кг). За кількістю спожитих в розрахунку на одну особу молока та молочних продуктів, хліба та хлібних продуктів, картоплі у 2017р. область серед регіонів України посіла першість, за кількістю спожитих олії та цукру – сьоме місце, плодів, ягід та винограду – чотирнадцяте, овочевої продукції, яєць, м'яса та м'ясопродуктів, риби та рибопродуктів –22–23.

У 2017р. одним жителем області більше, ніж в середньому по державі спожито олії, цукру, молочних та хлібних продуктів, картоплі (на 4–37%).

Калорійність середньодобового раціону населення області порівняно з середньою по Україні є вищою на 9,9% і склала 2975 ккал на одну особу. За цим показником область посіла друге місце серед регіонів держави.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Depo.Закарпаття