За побиття сусіда житель Калуша тепер 160 годин буде підмітати місто

11.08.2018 09:39   Джерело: Панорама Прикарпаття
Опубліковано : Патрік Скеля

160 годин громадських робіт присудив суд жителю Калуша, що тріснув на Новий рік свого сусіда на сходовій клітці дерев’яною палицею по плечу.

Також сусід-забіяка має сплатити потерпілому 2 тис. моральної шкоди, пише - Панорама Прикарпаття.

Ображений сусід же думав «збити» з кривдника далеко більше. Про це йдеться у вироку Калуського міськрайонного суду від 1 серпня.

Сам інцидент, як випливає із матеріалів суду, трапився 1 січня 2017 близько 22.10. Потерпілий із компанією відпочивали у його квартирі, коли почули стукіт у двері. Відчинивши, побачив там сусіда, з яким виникла сварка. Далі невдоволений сусід тріснув його палкою, чим спричинив потерпілому тілесні ушкодження у вигляді синця в ділянці правого плеча.

У суді сусід-забіяка свою вину визнав, повністю розкаявся та попросив його суворо не карати. Не визнав чоловік лише цивільного позову на 20 тисяч гривень.

Як результат, суд визнав його винуватим у вчиненні правопорушення за ч.1 ст. 125 КК «Умисне легке тілесне ушкодження», призначив покарання у вигляді 160 годин громадських робіт. А ось моральну шкоду, завдану потерпілому, суд «оцінив» лишень у дві тисячі.

Наразі вирок законної сили ще не набрав. Сторони можуть його оскаржити протягом 30 днів з дня проголошення.

Ольга КРАВЕЦЬ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Панорама Прикарпаття