На Прикарпатті запрацював додаток термінового виклику поліції

Сьогодні, 1 серпня на Прикарпатті презентували мобільний додаток My Рol.

09.08.2018 21:36   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
Додаток дає можливість термінового виклику поліції за допомогою однієї кнопки. За словами представника додатку, все більше людей користується мобільними додатками.

«Ми представляємо проект для пришвидшення і зручнішого контактувати громадян з поліцією. Ми створили спеціальну платформу для комунікації і довіри між поліцією і громадянами. Кнопка SOS створена для того щоб викликати поліцію терміново, без дзвінка»,- пояснив представник розробника, пише - Бліц-Інфо.

Також додаток допоможе знайти найближчий відділ поліції чи лікарню. Також за допомогою геолокації додаток допоможе людям, які заблукали в лісі чи горах знайти найближче поселення чи дійти до рятувальників. 

«Набагато легше натиснути на кнопочку в екстреній ситуації і отримати допомогу»,- каже начальник ГУНП в області Володимир Голубош.

Розробники запевняють, що наша область друга в Україні де офіційно запрацював цей додаток, адже тут велика кількість туристів. В поліції переконані, що цей додаток дуже знадобиться туристам чи громадянам інших держав, які будуть в нас в області і їм знадобиться допомога. Адже навіть не знаючи мови вони зможуть отримати допомогу поліції чи рятувальників.

Окрім того, за словами розробників, додатов вже встигнув врятувати життя людини. 

«До таксиста сіли в машину двоє чоловіків і погрожуючи ножем сказали їхати в ліс. Він не розгубився і непомітно натиснув кнопку SOS в додатку. Поліція одразу ж отримала виклик про загрозу життю і дані про місцезнаходження потерпілого та врятувала йому життя», - розповідає представник компанії-розробника.

Поліцейські пояснюють, що одразу після натискання копки SOS в координаційний центр поліції приходить сповіщення про загрозу життю людини. Оператору висвічується фото заявника і дані про його місцезнаходження, які одразу передають найближчому патрулю. Такий виклик займає не більше 20 секунд.

Скачати додаток можна в «Google play» та «App Store». Він абсолютно безкоштовний.Источник: https://censor.net.ua/p3072600


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо