На Івано-Франківщині учасник АТО через землю побив старосту села

Місяць арешту отримав житель Коломийського району Дмитро Г. за те, що вдарив сільського старосту.

30.07.2018 11:53   Джерело: Панорама Прикарпаття
Опубліковано : Патрік Скеля

Чоловік у той день випив 0,5 горілки, а потім, опинившись біля старостинського будинку, вирішив розібратись із старостою через старі образи.

Відтак зайшов у адмінбудівлю в селі Дебеславці, матюкаючись, тріснув ногою по системному блоці під столом старости, схопив його за одяг, витягнув з-за стола та дав в голову своєю головою. Староста вирвався і втік, вибіг на вулицю. Однак Дмитро його наздогнав і на вулиці, тож той почав кликати людей на допомогу. Коли рятівники знайшлися, староста забіг у адмінбудівлю, зачинився та викликав поліцію, пише - Панорама Прикарпаття.

Такий інцидент, як випливає із вироку Коломийського районного суду від 10 липня, трапився 2 березня 2018 року о 15.20. Староста внаслідок цього інциденту отримав забійну рану перенісся та синці під обидва ока.

У суді обинувачений Дмитро свою вину визнав повністю, попросив вибачення у потерпілого та відмовився від дослідження доказів у суді. Потерпілий староста Михайло Ч. у суді сказав, що претензій до Дмитра не має та попросив призначити для нього покарання на розсуд суду. Заразом уточнив, що того дня Дмитро з ним конфліктував з приводу виділення земельної ділянки як учаснику АТО.

Мовляв, хоч він і пояснив йому, що для отримання землі слід спочатку написати заяву і пройти передбачену законодавством усю процедуру, обвинувачений його не слухав. Також староста охарактеризував у суді негативно підсудного, мовляв, той зловживає спиртним, б’є жінку і дітей і якось робив йому з цього приводу зауваження та викликав поліцію.

Врешті, суд визнав Дмитра винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 296 КК “Хуліганство” та призначив місяць арешту. Наразі вирок законної сили ще не набрав.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Панорама Прикарпаття