У Франківську у стихійних торговців конфісковуватимуть товар

В Івано-Франківську міська влада хоче зобов’язати поліцію вилучати товари у продавців, які незаконно здійснюють торгівлю.

29.07.2018 23:40   Джерело: Курс
Опубліковано : Патрік Скеля

Відповідний проект рішення розробляє департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради. Про це розповів директор департаменту Михайло Смушак в ефірі UA: Карпати, пише КУРС.

«Це рішення буде передбачати вилучення товарів, торгівля якими здійснюється незаконно», - сказав Смушак.

За його словами, міському голові та Муніципальній інспекції часто дорікають, що вони не реагують на стихійну торгівлю. Найпроблемнішими місцями є вулиці Гетьмана Мазепи, Вовчинецька та Дністровська.

«А проблема в тому, що єдиний повноважний орган на вилучення товарів – це  поліція. Тільки поліція, ні хто інший, має право підійти і вилучати товар. Але поліція так само має певні застереження з цього питання. Тому що це знову-таки конфлікти з мешканцями, і це якась відповідальність, - розповідає Михайло Смушак. - Досіі ці вилучення фактично не здійснювалися. Зараз ми хочемо зробити рішення, щоби це вилучення забезпечити».

За його словами зараз Муніципальна інспекція складає протоколи на стихійних торговців. Ці протоколи повинні розглядати адміністративні комісії при сільських чи міських радах за місцем проживання порушника та накладати штраф. Але порушникам вдається штрафів уникати

«В нас  селах зазвичай всі один одного знають, сільський голова не хоче сваритися зі своїми мешканцями і зазвичай такі протоколи закриваються за відсутністю складу правопорушення. Відповідно ці люди знову гордо йдуть в місто Івано-Франківськ, везуть свої товари і продають», - зазначає Смушак.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс