10 років тюрми отримав житель Прикарпаття, який сокирою зарубав свого гостя

26.07.2018 23:33   Джерело: Панорама Прикарпаття
Опубліковано : Патрік Скеля

10 років тюрми дав суд 33-річному жителю Верховинського району, що зарубав сокирою свого 41-річного гостя, а тіло викинув на дорогу.

Щоб приховати сліди злочину, у хаті спробував поприбирати, а свій одяг – спалив, пише - Панорама Прикарпаття.

Інцидент трапився торік 11 грудня у селі Буковець. Того дня обвинувачений Микола К. ще з двома чоловіками того дня пили в місцевому магазині.

А згодом, придбавши ще 0,5 горілки та 0,5 пива, обвинувачений разом із одним чоловіком відправились до нього дому. Там, під час продовження гулянки, чоловіки посварилися.

І Микола схопився за сокиру, якою наніс не менше 5 ударів в голову, 1-2 в шию, 13-17 ударів в ділянку тулуба, два удари — по руці і один — по нозі. Гість помер на місці.

У суді Микола свою вину визнав повністю, щиро розкаявся, просив суворо його не карати. Та розповів, що того дня він разом з гостем пішов додому, аби позичити йому бочку для соління.

Вибравши бочку, чоловіки сіли до столу. Там випили придбану раніше пляшку горілки, пляшку шампанського, знайдену вдома, продовжували пити та розмовляти і врешті посварились. Тоді гість, за словами обвинуваченого, схопив зі столу скляну банку і замахнувся на нього, а він, у свою чергу, схопився за сокиру, вдарив, а далі — заснув.

Прокинувся о 2-й ночі 12 грудня, побачив вбитого і свою сокиру у крові. Далі підвівся і на собі виніс тіло вбитого з хати на дорогу. А повернувшись — взявся відмивати від крові помешкання. Ганчірку і свій одяг — спалив, сокиру — відмив.

Про це йдеться у вироку від 18 липня Коломийського міськрайонного суду. Вина чоловіка, на думку суду, крім повного визнання її обвинуваченим, повністю доведена доказами, що містяться в обвинувальному акті та матеріалах кримінального провадження, які ніким з учасників процесу не оспорюються, є належними і допустимими.

Відтак суд визнав Миколу К. винуватим у злочині за ч.1 ст. 115 “Умисне вбивство” і присудив 10 років тюрми. Наразі вирок законної сили ще не набрав — сторони можуть подати апеляцію.

До набрання вироком сили чоловік перебуватиме і далі під вартою, де, власне, і перебуває із 12 грудня 2017 року. Термін перебування під вартою буде зарахований в строк покарання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Панорама Прикарпаття