У центрі Франківська відрізок дороги зроблять пішохідним

25.07.2018 22:03   Джерело: Місто
Опубліковано : Патрік Скеля

В Івано-Франківську частину території з вул. Галицька від Сотника Мартинця до катедрального собору зроблять пішохідною.

Крім того, з вул. Старозамкова приберуть пластикову буду зі шлагбаумом, яка псує вигляд історичного місця. Про це у фейсбук повідомив співзасновник ініціативи «Франківськ який треба берегти» Юрій Козакевич, пише - Місто.

Міські комунальники так вирішили, бо знайшли залишки Тисменицької брами на місці, де почалися розкопи для встановлення болардів.

Археологічна експедиція зі всіма знахідками підказала цінність і потенціал цієї частини вулиці і міста. Очевидно, ця частина міста має працювати як історичний простір міста, бути вільною від автотранспорту і зручною для пішоходів! В результаті: боларди будуть встановлені на Галицькій і спочатку будуть працювати на вихідні, а Галицька від повороту на Мартинця вздовж медуніверу до катедри звикатиме бути пішохідною, – повідомив Юрій Козакевич.

Розкопи зараз продовжують археологи, а боларди  перенесуть до повороту з Галицької на вулицю Мартинця, а  паркувальну буду зі шлагбаумом з вулиці Старозамкової замінить болард.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Місто