На Прикарпатті правоохоронці викрили домашню нарколабораторію

21.07.2018 09:39   Джерело: Бартка
Опубліковано : Патрік Скеля

В ході раніше розпочатого кримінального провадження за фактом посіву та вирощування снотворного маку чи конопель (ст. 310 ККУ), працівники Управління протидії наркозлочинів ГУНП в області спільно зі слідчими Калуського відділу поліції в ході проведення обшуку в господарстві підозрюваного виявили приміщення, обладнане для вирощування наркотичних рослин.

Читайте також

На Прикарпатті у чоловіка вилучили наркотиків на 500 000 грн
На Прикарпатті патрульні 5 раз зупиняла водія таксі у стані наркотичного сп’яніння

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції  Івано-Франківщини, пише - Бартка.

Зокрема, за місцем проживання, а саме на території приватного господарства 37-річного жителя одного із сіл Калуського району, правоохоронці  під час санкціонованого обшуку виявили приміщення для вирощування рослин коноплі,  яке чоловік  обладнав системою вентиляції, спеціальним освітленням та утепленням.  У господарських відрах виявили насадженими  понад 20 кущів коноплі.

Також вилучено наркотичну речовину «марихуану», яку зі слів зловмисника, він зібрав з власного «урожаю», вагою понад 400 гр., а також 20 стебел сухих рослин коноплі.   

За цим фактом розпочато кримінальне провадження передбачене ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення  чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

На цей час вирішується питання про оголошення чоловіку підозри в скоєнні кримінального правопорушення. Все вилучене направлено на проведення експертизи. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт  або арешт на строк до 6-ти місяців; обмеження волі на строк до 3-х  років або позбавлення волі на той самий строк. Триває розслідування.  


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бартка