Дружина прикарпатського мера придбала в Іспанії трикімнатну квартиру в курортному містечку

10.07.2018 23:38   Джерело: Курс
Опубліковано : Патрік Скеля

У березні цього року дружина міського голови Косова Оксана Плосконос придбала квартиру площею 80 кв. м в іспанському місті Кокентайна, пише - Курс.

 

Таку інформацію поширив у фейсбуці громадський активіст Oleksij Filipas.

«Враховуючи, що Юрій Плосконос видає себе за патріота України та є членом ВО «Свобода», то виникає просте питання: де саме цей «патріот» зібрався будувати українську державу – на іспанському курорті?» – написав він.

Оксана Плосконос інформацію про придбання житла в Іспанії підтвердила і навіть поділилася кількома фотографіями виду з вікна своєї іспанської квартири.

Вона зазначила, що ринок нерухомості в Іспанії вивчала п’ять років, останнім часом він обвалився, але за останні два роки є тенденція до зростання.

«Тому, якщо дійсно хочете купити нерухомість ближче до моря, то поспішайте. З невеликим «Але»! Вас, як і мене, очікуватимуть довготривалі суди, в яких потрібно буде доказувати, показуючи реальний стан квартири», – пояснює Оксана Плосконос.

За її словами, державна оцінка її квартири становить 50-60 тисяч євро. Але цю оцінку вона спростувала у суді.

Міський голова Косова Юрій Плосконос зазначив, що і не робить таємниці з цього придбання, і, звісно, внесе квартиру у декларацію за 2018 рік. Плосконос повідомив, що його сім’я заощадила 50 тисяч євро, про що він вказав у попередній е-декларації. За його словами, нерухомість в Іспанії обійшлася його сім’ї у 16 500 євро. З них 15 000 – вартість квартири і 1500 – податки.

У коментарі КУРСу Плосконос нагадав, що 21 рік займався підприємницькою діяльністю.

«В окремі роки ми з дружиною сплачували податків в український бюджет більше, ніж та квартира коштує. Сам ніколи нічого не просив ні в держави, ні в міста. Ні субсидій, ні земельних ділянок. І люди, які в мене працювали, отримували зарплату, а не допомогу по безробіттю на біржі. Тому вчити мене патріотизму не потрібно, – каже Плосконос. – Мені не треба ні в Іспанії, ні в Франції. Мене з Косова домкратом не піднімеш. Я і ту в Іспанії не видів, бо вже зо два роки за кордон не виїжджав. Але Оксана хотіла в Іспанії, вона заробляє кошти, в неї заклад, який приносить стабільний дохід, і вона має на це право».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс