Через одруження на своїй заступниці франківський чиновник втратив роботу

08.07.2018 22:39   Джерело: IF Область.Онлайн
Опубліковано : Патрік Скеля

Керівник Департаменту освіти й науки Івано-Франківської міської ради Ігор Смаль змінить місце роботи через те, що одружився на своїй заступниці Маріанні Продан, пише - .

Як повідомляється, відповідно до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» чиновники не можуть й надалі працювати на займаних посадах. На посаду Ігоря Смаля прийде директор місцевої ЗШ №6 Ігор Максимчук. Сам же Смаль із департаменту освіти та науки ймовірно перейде на посаду заступника директора департаменту соціальної політики.

Своєю чергою, Маріанна Продан займе посаду заступника директора ЦНАПу.

Видання зазначає, що відповідно до статті 27 Закон України «Про запобігання корупції» обмеження щодо спільної роботи близьких осіб поширюється виключно на осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Зокрема, вони не можуть мати у прямому підпорядкуванні близьких їм осіб або бути прямо підпорядкованими у зв’язку з виконанням повноважень близьким їм особам.

Родинний інцидент трапився недавно у Львові. Раніше Галицький районний суд Львова виписав штраф на 3400 гривень керівнику комунального підприємства Львівської облради «Нерухомість та майно» Роману Люлюку через численні премії, які він виписував власній дружині, не повідомивши своє керівництво про конфлікт інтересів.

Він виписав 22 премії своїй дружині, що працює у підприємстві, яке він очолює.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IF Область.Онлайн