На Прикарпатті начальник ЦНАПу попався на хабарі у розмірі 2000 доларів

07.07.2018 23:40   Джерело: Панорама Прикарпаття
Опубліковано : Патрік Скеля

Гроші посадовець вимагав у приватного підприємця за надання дозволу на заготівлю лісових ягід.

В межах кримінального провадження працівниками Управління захисту економіки спільно зі слідчими Слідчого управління ГУ НП в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області задокументовано факт отримання неправомірної вигоди у розмірі 2000 доларів США начальником центру надання адміністративних послуг Верховинської районної державної адміністрації, пише - Панорама Прикарпаття.

Під час проведення заходів з протидії хабарництву в органах місцевого самоврядування правоохоронці викрили корупційну «схему» видачі реєстраційних та дозвільних документів для здійснення підприємницької діяльності, яку організував посадовець однієї з райдержадміністрацій.

Так, 5 липня, правоохоронці задокументували як 34-річний посадовець отримав вищевказані грошові кошти від місцевого підприємця за сприяння видачі дозвільних і реєстраційних документів щодо зайняття підприємницькою діяльністю по заготівлі лісових ягід.

Слідчі затримали зловмисника у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про оголошення підозри у скоєнні кримінального правопорушення та обрання міри запобіжного заходу.
Під час затримання чоловік добровільно видав предмет неправомірної вигоди, зафіксовано в законний спосіб.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Панорама Прикарпаття