Червневий сніг: на Прикарпатті туристи фотографують засніжені пейзажі, а рятувальники евакуйовують наметові дитячі табори (Відео)

26.06.2018 09:54   Джерело: Франик
Опубліковано : Патрік Скеля

На календарі незабаром вже другий місяць літа, котре між іншим обіцяло бути найспекотнішим за останні декілька десятків років, а в Карпатах випав сніг. Напевно ніхто не сподівався, що після +30 градусів вище нуля, буквально на наступний день можуть випасти такі опади. Багатьох сніг застав зовсім зненацька. Ще декілька днів тому грибники хизувалися гігантськими білими грибами, котрі вже на повну ростуть у прикарпатських лісах, а сьогодні туристи публікують світлини із засніженими вершинами, повідомляє - Франик.

Читайте також

Світанок у горах. Осмолода, що виблискує кольорами на снігу (Фото)

Проте, що в горах на Прикарпатті такі різкі зміни у погоді, повідомили рятувальники і численні фотографії від очевидців, котрі почали публікувати в мережі фото засніженої гори Піп Іван. Сьогодні, 23 червня, о 8 годині ранку, температура повітря на цій вершині становила +1 градус вище нуля. Неймовірний контраст, якщо порівнювати з попередніми днями. Не краща ситуація і в сусідньому Закарпатті, тут у Рахівському районі, рятувальникам довелося терміново евакуювати дитячий наметовий табір, адже тамтешні високогір’я теж засипало снігом. А поруч якраз відпочивала велика група дітлахів, котрих довелося доставити в низинні населені пункти району.

Декілька сантиметровий шар снігу випав і на курорті Драгобрат, що поблизу гори Близниця.

А тим часом, негода продовжує вирувати на Прикарпатті. Рятувальники попереджають про сильні грози, шквальний вітер, і досить низьку температуру повітря. Від походів в гори, надзвичайники рекомендують втриматися, та й навряд чи комусь захочеться вирушати у мандрівку при таких несприятливих умовах.

Погода може бути неймовірно непередбачуваною, надіємося лише, що снігу більше не буде, адже літом все ж таки якось не надто приємно спостерігати схожу аномалію.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Франик