На Прикарпатті закривають школу-інтернат для дітей з особливими потребами

23.06.2018 08:42   Джерело: Укрінформ
Опубліковано : Патрік Скеля
В Івано-Франківську викладачі Тлумацької школи-інтернату та батьки вихованців просять обласну владу не закривати заклад, а допомогти його реорганізувати.

Читайте також

На Прикарпатті підприємство умисно підвищило тариф на тепло для психоневрологічного інтернату

Про це вони заявили під час сесії Івано-Франківської обласної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу, пише - Укрінформ.

«Ми дуже сподіваємося на допомогу. Ми всі - працівники школи, батьки дітей, які в нас навчаються. Повірте, є багато дітей, яким наша школа потрібна. Ми не розуміємо, чому дітям, які навчалися у підготовчому класі за програмою «Вади мовлення», не дозволяють продовжити навчання в нас. Складається таке враження, що на Тлумацьку школу-інтернат дивляться не на як освітній заклад, а як на велику територію у 3 га землі в центрі міста, які можуть стати для когось засобом збагачення. Дайте нам можливість реорганізувати нашу школу. Ми можемо бути опорною школою для дітей соціально незабезпечених та з особливими потребами», - закликає колектив школи-інтернату.

Голова облради Олександр Сич зауважив, що заклад закривають через запровадження інклюзивної освіти, і додав, що облрада не має повноважень розглядати цю проблему, доки не отримає від облдержадміністрації відповідний проект рішення. Він закликав ОДА до діалогу з людьми.

У Тлумацькій школі-інтернаті навчаються діти з затримкою психічного розвитку та вадами мовлення. Нині тут перебувають на навчанні ще 5 дітей-сиріт.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Укрінформ