Померла жінка, яка 40 років ховала на горищі повстанця з Прикарпаття

18.06.2018 23:35   Джерело: Gazeta.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

У селі Городниця Підволочиського району на Тернопільщині поховали колишню підпільницю Емілію Турчин. У неї зупинилося серце на 92-му році життя, пише - Gazeta.ua.

Читайте також

Ковбаси в лісових колибах: де повстанці УПА Великдень святкували

«Емілія Миколаївна давно хворіла. Соціальний працівник ходив до неї кілька років. Місяць тому її забрав до себе син Аркадій. Там вона і померла», - розповів сільський староста Ігор Щебивовк.

Емілія Турчин працювала вчителькою, співпрацювала з УПА. 22-річною познайомилася з повстанцем Іллею Оберишиним. 1948-го вони таємно повінчалися. За 3 роки народила сина Аркадія. З того часу свого чоловіка ховала на горищі. Зі сховку він вийшов 1991 року після проголошення незалежності України. Відразу поїхав у Тернопіль, де почав активне суспільно-політичне життя. За кілька років захворів і повернувся до дружини. Вона доглядала його до смерті.

«Емілія Турчин перед смертю просила, аби її поховали у рідному селі поруч з чоловіком. Син виконав її останню волю», - розповів Ігор Щебивовк.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Gazeta.ua