На Прикарпатті церковні дзвони назвали чоловічими іменами (Відео)

18.06.2018 22:40   Джерело: Франик
Опубліковано : Патрік Скеля

На Прикарпатті дуже багато церков. Є тут неймовірно старовинні, котрі вже перетворилися у пам’ятку архітектури, є нові, щойно збудовані величні храми, є й маленькі церковки котрі місцеві збудували власними силами, вкладаючи сюди всю душу.

Читайте також

Старовинна церква у Коломиї перейшла від УПЦ Московського патріархату до УГКЦ (Фото)

Про одну з таких невеличких церков і з’явилася цікава інформація, повідомляє - Франик.

Мова йде про церкву святих рівноапостольних Костянтина і Єлени, що у Коломиї.  Нещодавно церква спільними зусиллями разом із прихожанами, придбали три нові дзвони, і на днях відбувалося їх освячення. В честь такої події, літургію очолив Юліан Гатала – єпископ Коломийський і Косівський УПЦ КП.На освячення благовістив зібралося і чимало святково вдітих прихожан і місцеві священнослужителі.

Подія справді визначна, адже дзвони в кожній церкві освячують дуже рідко, можливо й один раз на століття, а то й рідше. Тому для парафії це унікальне дійство.

Є така церковна традиція, при освяченні дзвонам давати імена, а тому і ці три нові благовісти назвали іменами: Василій, Миколай і Володимир.

Дзвони придбали у Волинській області за 30 тисяч гривень. Церква загалом невелика, проте як говорить церковний священик Василь Юрчук, збудована так, що всередині місця достатньо. Священик каже, що загалом службу відвідує близько півсотні прихожан, але це дуже мало для цього району. Мовляв могло б бути значно більше.

Цю церкву і надалі планують добудовувати і облаштовувати.

Церковні дзвони це одна з основних церковних необхідностей. Вони скликають прихожан на літургію, повідомляють про гарні звісти, не обходиться і без повідомлення про погані новини.

На освяченні вищезгаданих дзвонів були побажання, щоб вони сповіщали лише гарні вісті, ми теж приєднуємось до цих побажань.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Франик